Greqia po merr masa për lirimin e 1500 të burgosurve , me një afat 3 mujor

281

Greqia po merr masa për të zvogëluar numrin e të burgosurve në rreth 1.500 aktualisht sot ndodhen rreth në 12.500 të burgosur midis tyre vuajnë dënimin dhe 2600 shqiptarë, raportojnë mediat vendase. Pra te burgosurit do te shijojnë lirinë vetëm për tre muaj për të bërë karantinën në shtëpi.

Sipas informacionit paraprak do të parashikojë lirimin e të burgosurve të dënuar deri në 5 vjet burg (për keqbërje dhe, veçanërisht vepra financiare), me pak kohë (të shkurtër) kohë që mbetet parashikuar në mënyrë të qartë. Do të ketë përjashtime të rrepta për vepra penale specifike (p.sh. dënime për vepra të veçanta siç janë përdhunimi, etj.) Dhe kohëzgjatja e masës do të jetë 3 muaj.