Harte e VorioEpirit në Parlament dhe ajo e Shqiperise në PMJ të Greqisë

Greqi Kryesore

Emra qytetesh shqiptare të shkruara në murin e parlamentit grek, si dhe harta e VorioEpirit në sallën kryesore të saj…

Shpëtim Zinxhiria  /  Një çudi e madhe?! Emra të disa qyteteve shqiptare janë shkruar në murret e parlamentin grek, si Këlcyra, Përmeti, Pogradeci, Korça, Gjirokastra, si dhe Tomorri, trebeshina janë gdhëndur në gurët e mëdhenjë të këtij parlamenti.

Gjithashtu brenda në ambientet e këtij parlamenti në sallën kryesore të hyrrjes në krahun e djathtë gjendet harta e Greqisë  ku në brendësi të saj ka VorioEpirin,  që nga Pogradeci e deri në Berat.Rastesi?

Gjithashtu brenda ambienteve të MPJ së Greqisë ndodhet e varur edhe harta e Shqipërisë…

Mund të na thotë dikush përse ndodh kjo?