Ja kush jane 10 më të rëndësishmit në historinë e njerëzimit !

Kuriozitete

Një grup i programuesve kompjuterik me ndihmën e një programi ka mbledhur qindra mijëra hyrje në Wikipedi. Vlen të përmendet se në dhjetë njerëz më të rëndësishëm është vetëm një grua – Mbretëresha Victoria .

stalini-1Joseph Stalin / I lindur më 21 dhjetor 1878 në Gori të Gjeorgjisë dhe vdiq më 5 mars të 1953 në Moskë. Në vitin 1924, pas vdekjes së Leninit, ai u bë kreu i Bashkimit të Republikave Socialiste Sovjetike

sidne li -1Sydney Lee / I lindur më 5 dhjetor 1859 dhe vdiq më 3 mars 1926. Ai ishte biograf britanik dhe kritik.

napolon-1Napolon / Gjenerali francez dhe perandor i Francës. I lindur në qytetin e Ajaccio në Korsikë më 15 gusht 1769 dhe vdiq më 5 maj 1821 në ishullin Shën Helena, ku ai ishte në mërgim

xhorxh-1George Washington / Ishte presidenti i parë i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Lindur në një familje  aristokratike të Virxhinias më 22 shkurt 1732 dhe vdiq më 14 dhjetor 1799.

mbreteresha -1Mbretëresha Victoria / Ajo ishte Mbretëresha e Britanisë së Madhe e Mbretërisë së Bashkuar dhe Irlandës dhe Empress të Indisë. Periudha e mbretërimit zgjati gjashtëdhjetë e tre vjet dhe ka mbajtur titullin më afatgjatë të historisë së Albion të vjetër deri në 10 shtator 2015, ka tejkaluar fuqinë kronike të Mbretëreshës Elizabeth II. Lindi në Kensington Palace, më 24 maj 1819 dhe ishte fëmija i vetëm i Prince Edward Augousto, vdiq më 22 janar 1901.

curcill-1Winston Churchill /  Kryeministër i Britanisë së Madhe gjatë periudhës 1940-1945 dhe 1951-1955. Churchill u lind më 30 nëntor 1874 në Blenheim Palace dhe ishte një pasardhës i një familje të pasur fisnike, vdiq më 24 janar 1965.

rusvelt-1Franklin Roosevelt / Ai ishte presidenti i 32-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. I lindur në Nju Jork më 30 janar 1882 dhe vdiq më 12 prill 1945.

lincol-1Abraham Lincoln / Ai ishte presidenti i 16-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. I lindur më 12 shkurt 1809 në Chotzvil Kentaki dhe ishte bir i një fermeri dhe vdiq më 15 prill 1865.

karlos-1Carolus Linnaeus / Ai ishte një botanist suedez, mjek dhe Zoologu, që ka hedhur themelet e nomenklaturës binom. Lindur në Rosoult më 23 maj 1707 dhe vdiq në Uppsala më 10 janar 1778.

hitleri-1Adolf Hitler / Nga 1933 deri më 1945 ai ishte kancelar i Gjermanisë nga viti 1934 deri në 1945 kreu i shtetit gjerman të Rajhut të Tretë. I lindur më 20 prill 1889 dhe ka kryer vetëvrasje më 30 prill 1945.