Junker: 2 miliardë € Greqisë për të trajtuar papunësinë e të rinjve

Rajoni

Junker ne focus newsBruksel  /  “Synimi është për të përballuar krizën humanitare dhe të zhvillimit. Greqia do të marrë nga BE-2 miliardë euro më 2015 për të trajtuar papunësinë e të rinjve. Greqia do të marrë këto para jo për të financuar në strukturë, por për kohezionin social, këto fonde do të përgjigjet për papunësinë e të rinjve, dhe do të përdoret për të nxitur bizneset. Ne duhet të përgjigjet pozitivisht në nivelin e Këshillit të Evropës dhe Këshillit të Grupit të Financave për të miratuar legjislacionin e duhur”, tha Presidenti i Parlamentit Evropian Jean-Claude Juncker në konferencën për shtyp në Bruksel.