Eurodeputetja Viktrom : “Europa ka nevojë për taksapaguesit e rinj emigrante”

1904

Raportuesja e Parlamentit Europian mbi Rregulloren e Dublinit, eurodeputetja suedeze Cecilia Vikestrom, thekson në intervistën e saj ne te përditshmen austriake Kurier se, Evropa ka nevojë për emigrantë, taksapaguesit e rinj për të mirëmbajtur sistemet e mirëqenies dhe, sa i përket nëse azilkërkuesit do të jenë në gjendje të zgjedhin vendin ku do të shkojnë, shpjegon se si do të ishte një përjashtim ribashkimi familjar.

Sipas mendimit të saj, azilkërkuesi duhet të regjistrohet në vendin e parë të BE-së në të cilin ai arrin dhe pastaj ai / ajo do të jetë në gjendje të zgjedhë ndërmjet katër shteteve anëtare të BE-së që kanë qenë deri më tani në raport me PBB-në dhe popullsia e tyre, kanë mirëpritur më pak azilkërkues.

Nese emigranti nuk dëshiron, për shembull, të shkoj në Lituani, por në Austri, dhe nëse shfaqet në Austri atëherë ai do të humbasë mbështetjen e përgjithshme dhe do të humbasë të gjitha të drejtat, sepse dikush që nuk i bindet ligjeve evropiane do të ai duhet të kthehet në vendin e tij.

Ajo, thotë se beson se nuk ka të drejta për të krishterët apo të drejtat për myslimanët, “Evropa respekton dhe njeh të drejtat e njeriut”.

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: