Karamanlis për Tsiprën: ” I vogli” bëri atë që bëri atë që nuk bën të tjerët

Greqi

ciprasAthinë  –  Greqia sapo ka gjetur kryeministrin e duhur për të udhëhequr vendin atje ku duhet, një kryeministër i cili mbështetet edhe nga deputetë të opozitës. Si sukses të kryeministrit e Aleksis Tsipras beson ish-kryeministrit. Karamanlis rezultatet e një takimi kritik midis kryeministrit grek me udhëheqësv të BE-së në Bruksel. Ish kryeministri Karamanlis, në bisedime me bashkëpunëtorët e tij , vë në dukje se ” i vogli bëri atë e bëri atë që nuk bën të tjerët,” me sa duket do të thotë se qeveritë e mëparshme nuk kishin negociuara pothuajse asnjëherë, por  thjesht ratifikonin urdhrat e Brukselit dhe të FMN-së. Sipas informacionit nga bashkëbiseduesit tonë, është shumë e rëndësishme që të Aleksis Tsipras solli në qendër të interesit dhe solli për të negociuar krizën e tmerrshme humanitare në Greqi dhe në të vërtetë arrihet përmes negociatave  “paketë ndihme” për trajtimin e tij. Ish kryeministri Karamanlis e konsideron gjithashtu si pozitive takimin Tsipra me “shtatë” ku si përfundim  ata nuk këmbëngulën në veton për legjislacionin për të adresuar krizën humanitare dhe për sigurinë se do të ketë “Grexit”. Sigurisht konsideron absolutisht të domosdoshme që qeveria greke të paraqesë shumë shpejt reformat të veçanta dhe absolutisht në kosto, në mënyrë që të mos humbasin rezultatet e takimit. Kjo ndihet shumë e rëndësishme dhe shton se kjo duhet të ishte bërë dhe se kjo çështje është paraqitur me shumë vonesa, tha ish kryeministri i Greqisë Kosta Karamanlis