Kina: Virusi i ri Langya shqetëson shkencëtarët – Transmetohet nga kafsha te njeriu

Shendeti

Autoritetet shëndetësore në Kinë po hetojnë të dhënat për virusin e ri Langya
Një tjetër virus zoonotik – virusi Langya – ka tërhequr vëmendjen e ekspertëve pasi 35 persona u gjetën të infektuar me të në Kinë. Autoritetet thanë se pacientët nuk kishin kontakt të ngushtë me njëri-tjetrin ose një histori të përbashkët ekspozimi, duke sugjeruar se infeksionet njerëzore mund të jenë sporadike.

Disa nga pacientët përjetuan simptoma të tilla si ethe, lodhje, kollë, humbje oreksi, dhimbje muskujsh, nauze, dhimbje koke dhe të vjella. Ata gjithashtu përjetuan një ulje të qelizave të bardha të gjakut, nivele të ulëta të trombociteve, dështim të mëlçisë dhe veshkave.

Zbulimi i virusit
Ndërkohë, Qendra e Tajvanit për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC) aktualisht po krijon një metodë testimi të acidit nukleik për të zbuluar dhe kontrolluar përhapjen e virusit, siç raportohet nga iatronet.gr

Virusi Langya është një virus i sapo zbuluar dhe për këtë arsye laboratorëve të Tajvanit do t’ju duhet një metodë e standardizuar e testimit të acidit nukleik për të zbuluar virusin në mënyrë që infeksionet njerëzore të mund të monitorohen nëse është e nevojshme, tha zëvendësdrejtori i përgjithshëm i CDC në Tajvan, Chuang Jen-hsiang.

Virusi Langya, i cili është gjetur në provincat Shandong dhe Henan të Kinës, mund të transmetohet nga kafshët te njerëzit.

Transmetimi nga njeriu te njeriu i virusit nuk është raportuar
Asnjë transmetim i virusit nga njeriu te njeriu nuk është raportuar, por në të njëjtën kohë, ai tha se CDC nuk ka përcaktuar ende nëse virusi mund të transmetohet midis njerëzve dhe paralajmëroi njerëzit që t’i kushtojnë vëmendje përditësimeve të mëtejshme mbi virusin. tha ai Chuang.

Duke dhënë detaje të hulumtimit serologjik të kryer mbi kafshët shtëpiake, ai tha se 2 për qind e dhive të testuara dhe 5 për qind e qenve të testuar ishin pozitivë. Rezultatet e testimit të 25 llojeve të kafshëve të egra sugjerojnë se një gjitar insektiv i vogël, i ngjashëm me miun, mund të jetë një rezervuar natyror i virusit Langya, pasi virusi u gjet në 27 për qind të subjekteve të të moshuarve, tha Zëvendës Drejtori i Përgjithshëm i CDC.