Kombet e Bashkuara: 68.5 milion njerëz jane zhvendosur në vitin 2017

881

Një person u zhvendos çdo dy sekonda në 2017, te dhena sipas agjencisë së refugjatëve të OKB-së. Zhvendosjet e reja erdhën nga kriza në Mianmar, Republika Demokratike e Kongos dhe Siria, në veçanti.

Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Refugjatët thane sot (të marten) se 68.5 milionë njerëz tani janë të zhvendosur për shkak të luftës, dhunës dhe persekutimit.

Krizat në zonat që përfshinin Sudanin Jugor, Kongo dhe Siri, si dhe migrimin masiv të Rohingya muslimane nga Myanmar ngritën numrin e përgjithshëm prej 65.6 milion në 2016. Rreth 70 për qind e atyre që aktualisht janë të zhvendosur janë nga vetëm 10 vende, tha Komisioneri i Lartë i OKB për Refugjatët Filippo Grandi. Shifra përfshiu rreth 40 milionë njerëz të zhvendosur brenda vendit, me numrin më të madh të Kolumbisë, Sirisë dhe Republikës Demokratike të Kongos.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: