Kryeministri danez: Kampet e azilit jashtë BE-së

747

Kryeministri danez ka propozuar ngritjen e kampeve per azilkërkuesit jashtë kufijve të BE. Ideja thuhet se ka mbështetje nga disa vende evropiane, përfshirë Austrinë.

Në vitin kur Lars Lokke Rasmusen u bë Kryeministër i Danimarkës, më shumë se një milion migrantë kaluan kufijtë në Evropë dhe mbi 21,000 nga ata që mbërritën në Danimarkë. Lajmet e Bloomberg raportojnë se që atëherë, qeveria e tij ka ndryshuar ligjin mbi imigracionin ne një total prej 67 herë, duke u rritur gjithnjë e më shumë në çështjet e emigracionit.

Ministria e Integrimit të vendit Inger Stojberg madje postuar në Facebook marsin e kaluar: “Sot bem per te 50 here ndryshimin për të forcuar kontrollet e imigracionit të ratifikuara. Kjo duhet të festohet!” Kryeministri Rasmussen tha se donte të ngrinte qendra për pranimin e emigrantëve dhe kampeve për azilkërkuesit e refuzuar në një vend evropian jashtë BE-së. Ai tha se Gjermania, Hollanda dhe Austria ishin përfshirë në diskutimet rreth projektit, i cili mund të nisë brenda disa muajsh.

Bazuar në diskutimet e mia me liderë të tjerë evropianë dhe dialogu që po ndodh në nivel zyrtar, unë shpresoj që do të jemi në gjendje të ndërmarrim hapin e parë këtë vit,” tha Rasmussen. Kryeministri danez nuk ka specifikuar se cilat vende mund të strehojnë kampet – ndonëse ai përmendi se do të ishte në një vend që nuk ishte “veçanërisht tërheqës” për trafikantët, raporton Reuters.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: