Kryeministri grek Tsipras për huadhënësit: Respektoni vendin tim, respektoni rregullat e tuaj !

Greqi

“Ne jemi të drejtë sot për të rindërtuar jetën tonë, për të gjetur punë,

Është koha për vendimet e nevojshme për të mirën e rritjes dhe punësimit, ka theksuar kryeministri i Greqisë z. Alexis Tsipras në artikullin e tij të publikuar në «Le Monde» dhe  «Die Welt», sipas Agjencisë së Lajmeve të Athinës.

Kryeministri dërgon mesazhin se “të njëjta që ne presim nga huadhënësit tanë. Të respektojnë rregullat që ata shkruan vetë. Të respektojnë vendin tim. Për të respektuar Greqinë “dhe thekson:” Mos lejoni që të flasin paragjykimet, stereotipet dhe pakënaqësi që aq keq ata bënë dhe vazhdojnë të bëjnë të keqen në Evropë. Le të besojmë arsyen e saktë, ne i besojmë fakteve. Të jenë të frymëzuar dhe të frymëzojë njerëzit e Evropës. Ne kemi nevojë për atë dhe ne kemi nevojë për atë! “.

“Ne jemi të drejtë sot për të rindërtuar jetën tonë, për të gjetur punë, për të krijuar punësim dhe për të marrë pjesë në jetën ekonomike evropiane”, thekson në artikullin e tij, kryeministri grek dhe i referohet gjerësisht për përpjekjet e bëra nga grekët dhe Qeverisë në dy vitet e fundit në këtë drejtim, duke përmendur, se të flasin faktet. “Greqia bëri në këto dy vitet e fundit të qeverisjes sonë më shumë reforma nga të gjitha vendeve evropiane” dhe vuri në dukje vendimet e vështira e marra nga çdo gjë e Greqisë për hir të rrugës së përbashkët evropiane. “

Tsipras theksoi se borxhi grek është një pengesë e vazhdueshme për zhvillimin e vendit, duke theksuar se “përgjigja për qëndrueshmërinë e borxhit të Greqisë është para të gjithash zhvillim. Zhvillimi i drejtë, praktike dhe të qëndrueshme “. Për ta bërë këtë, për herë të parë kërkon rregullim të borxhit. Për të marrë frymë ekonomia greke dhe për të rivendosur besimin e tregut. “

Kryeministri theksoi se “masat afatmesme për borxhin duhet të bihet dakord, jo vetëm në shkëmbim të reformave të zbatuara nga ana e Greqisë, por më tepër për shkak se ata janë një zgjedhje racionale për të mbështetur zhvillimin dhe Greqia vazhdojnë të jenë në përputhje në detyrimet e kredisë. Nuk ka për të dhuruar para për Greqinë, por të mos duhet për të dhuruar. “

Pjesa e dytë e përgjigjes, vazhdon zoti Tsipras, askush tjetër se sa një program ambicioz të zhvillimit është. “Një program sesa kredi të reja, por me mbështetjen dhe ndihmën masave të synuara për investime private në Greqi”, thekson, duke u bërë thirrje: “. Le të investojmë në një politikë të mirëfilltë të zhvillimit europian që krijon vende të reja pune”, ka theksuar kryeministri grek Aleksis Tsipras për gazetën «Le Monde» dhe «Die Welt»: