Lekka: Po presim një tërmet të madh 5.9 Rihter në Shqipëri

1372

Lekka: Po presim një tërmet të madh 5.9 Rihter në Shqipëri

Frika se dëmtimi nga tërmeti i madh në Shqipëri do të jetë i rëndë, tha Efthimios Lekkas, Profesor i Tektonikës Dynamic dhe Gjeologjisë së Aplikuar në Universitetin e Athinës.

“Unë mendoj se dëmi do të jetë shumë i madh. Dy muaj më parë vizituam zonën dhe zbuluam se ndërtesat ishin në gjendje të keqe, “tha zoti Lekkas në televizionin SKAI.

Sipas profesorit, nga kjo çarje pritet një tërmet i madh. “Sigurisht që do të kemi një tërmet prej rreth 5.9, por në përgjithësi ka disa shqetësime për procesin e procesit sizmik në rajon,” tha ai.