Lekkas: E veçanta e tërmeteve të forta 6.5 Rihter në Tajvan

56

Sekuenca sizmike me tërmete mbi 6.5 R është rezultat i deformimit intensiv sizmiotektonik që ekziston përgjatë Gasjes Qendrore Veri-Jug që përshkon pjesën lindore të Tajvanit.

Sekuenca sizmike konsiderohet si vazhdimësi e tërmeteve të mëdha të shkurtit 2018 që ndodhën në pjesën veriore të çarrjes dhe rezultuan në qindra viktima njerëzore dhe shkatërrime të mëdha.

Siç thekson profesori i Gjeologjisë dhe Menaxhimit të Fatkeqësive Natyrore, Efthimis Lekkas, i cili ka studiuar tërmetet e mëparshme në dy ekspedita, ky çarje i veçantë jep përshpejtime vertikale shumë të mëdha për shkak të natyrës së tij të përmbysur, fakt i cili “shkatërron” ndërtesat, duke lëvizur lart, të cilat më shemben anash.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: