Lesvos: Rebelohen refugjatët afganë “pushtojne” zyrat e SYRIZA-s

857

Nga e shtuna pasdite, një grup prej rreth 30 refugjatë nga Afganistani, së bashku me mbështetësa për solidaritet, kanë “pushtuar” zyrat e SYRIZA-s në Lesvos. Okupimi vjen si pasojë e mobilizimit të këtij grupi të refugjatëve afganë, të cilët për gati një muaj dhe deri para pak ditësh jetonin në sheshin Sappho, duke refuzuar kampin e Moria-s.

Duke komentuar mbi energjinë e okupimit të zyrave të SYRIZA-s, qarqet e organizatës në Lesvos theksuan se “ky veprim vjen në një kohë kur çështja e refugjatëve në qytetin e Mitilenës është akute, me grupe të së drejtës ekstreme për të vepruar të gjithë kohën e mëparshme. Refugjatet kerkojne vulen blu e cila u jep te drejten qe te qarkullojne lirshëm dhe per te udhetuar per ne Athine, me qellim strehimi ne apartamenet, si refugjate te tjerë…
Këtë e pëlqejnë %d blogues: