Maqedonia e Veriut: “Maqedonas” janë shprehur 58,44% , popullsia e vendit është ulur me 10% në 20 vjet,

Rajoni

Popullsia e Maqedonisë së Veriut është zvogëluar për rreth 10% në 20 vitet e fundit, sipas të dhënave të regjistrimit të popullsisë të kryer në shtatorin e kaluar, të cilat i bëri të ditur sot Shërbimi Kombëtar i Statistikave të vendit.

Ishte regjistrimi i parë në vend, pas gati 20 vitesh. E mëparshme u zhvillua në 2002.

Konkretisht, popullsia e vendit, në bazë të regjistrimit të kryer nga data 5 deri më 30 shtator 2021, arrin në 1,836,713 persona, krahasuar me 2,020,000 nga regjistrimi i vitit 2002. “Maqedonas” janë shprehur 58,44% (64,18% në regjistrimin e vitit 2002), ndërsa 24,30% “shqiptarë” (25,17%). Gjithashtu, një përqindje prej 3,86% janë shprehur “turq” (3,85%), 2,53% janë deklaruar “rom” (2,66%), 1,3 “serbë” (1,8%), 0,87% “boshnjakë” (0,85%) dhe 0,47% “vllahë”. ” (0.5%). Në këtë regjistrim 294 persona (0.02%) u deklaruan “grekë”, krahasuar me 422 në regjistrimin e vitit 2002. Popullsia e qytetit më të madh të vendit, Shkupit, sipas regjistrimit të popullsisë është 526.000.