Matteo Renzo: Evropa duhet të mbetet shtëpia e humanizmit

Bota Lajme

EMIGRACIONI NE FOCUS -3FOCUS NEWS  /  Europa ka nevojë për një strategji të veçantë për migracionin. Një vit më parë, ka pasur dyshime, por në Evropë të gjithë e kupton tani që ka nevojë për një strategji të veçantë për migracionin “, ka thënë kryeministri italian Matteo Renzo në kanalin televiziv Rai Tre.

Kreu i qeverisë është ende në favor të mbështetjes financiare për vendet afrikane prej nga vijnë shumica emigrantëve , në mënyrë që ata mund të krijojnë vende pune në Nige, Etiopi, Gana dhe shumë shtete të tjera.

“Evropa në vitet e fundit është e lodhur, e ndenjur, por duhet të mbetet shtëpia e humanizmit”, ka theksuar kryeministri italian