Mbi 11 000 azilkërkues braktisën Greqinë, midis tyre dhe shqiptarë

1131

Më shumë se 11 000 azilkërkues kanë braktisur Greqinë gjysmën e parë të 2017, dhe janë kthyer në vendet si nga Shqipëri e deri në Bangladesh, raporton Agjencia e Lajmeve të Athinës.

Në mënyrë të veçantë Agjencia e Lajmeve thekson se: “Kthimi masiv në vendet e tyre nuk do të ishte i mundur pa kontributin e vetë emigrantëve dhe autoritetet greke që kanë në anën e tyre edhe Organizatën Ndërkombëtare për Migrim (IOM). Organizata Ndërkombëtare për Migracionin dhe Komisioni i Lartë i OKB për Refugjatët UNHCR-së, vepron në bazë e njeriut dhe jo nga konsideratat politike, si për fat të keq ndodh me disa OJQ.

Në këto largime nuk janë llogaritur dëbimet 5.958 shqiptarëve nga policia greke, për hyrje t paligjshme për 6-mujorin e parë të 2017./focus news/
Këtë e pëlqejnë %d blogues: