Mbrojtja e kufirit, Tsipras i kërkon ndihmë Evropës

Bota Emigracioni

Greqia vendi qe mban barrën më të rëndë të emigracionit klandestin…

Angela Merkel dhe Jean-Claude Juncker u angazhuan për të ndihmuar kufijtë greko-turq dhe greqisht-bullgarë, përkatësisht ndihma në fushën e shërbimeve të azilit dhe Frontex, në takimin katër-ditor në Bruksel me pjesëmarrjen e Presidentit të saj Komisionin, Kancelarin e Gjermanisë, Kryeministrin grek Alexis Tsipras dhe Kryeministrin bullgar Bojko Borisov.

Sipas informatave të ofruara nga Agjencia e lajmeve të Athinës, z. Tsipras kërkoi mbështetje dhe bashkëpunim më të ngushtë për zbatimin më të mirë të marrëveshjes së refugjatëve BE dhe Turqisë dhe imigracionit, i informoi ata për vizitën e Erdoganit në Greqi, mirëpriti mbështetjen e pozicioneve greke nga BE, Gjermania dhe Bullgaria, dhe bëri thirrje që ky qëndrim të jetë i qëndrueshëm në të ardhmen e afërt.