Në 2017, rreth 3.166 emigrantë vdiqën në Mesdhe për të arritur në brigjet evropiane,

Bota Emigracioni

Raporti i fundit i  Organizates Ndërkombëtare te Migracionit njoftoi se rreth 3,166 emigrantë dhe refugjatë vdiqën vitin e kaluar duke lundruar nëpër Mesdhe për të arritur në brigjet evropiane, edhe pse ky raport ende nuk është definitive.

Në vitin 2016, vdiqën 5,143 njerëz, një numër rekord. Migrantët afrikanë në Libi vazhdojnë të udhëtojnë për në Evropë, me IOM që mbikëqyr operacionet e shpëtimit në këtë zonë detare,  duke shtuar se “anijet ende vazhdojnë për të shpëtuar çdo ditë qindra njerëz. Rreth 20,000 afrikanë u kthyen në Libi në vendet e tyre në vitin 2017, nëpërmjet programit të riatdhesimit vullnetar, prej tyre 7,000, më pas Bashkimi Afrikan dhe marrëveshja e Bashkimit Evropian më 29 nëntor në Abidjan. Kombet e Bashkuara po synojnë të riatdhesojnë edhe 15,000 emigrantë nga Libia deri në fund të janarit, tha zëdhënësi i ICOM për Reuters.