Gazeta gjermane Die Zeit: Qeveria greke është e papërgatitur për 5.000 refugjatë në Moria

836

Më shumë se 5,000 njerëz po presin në kampin e refugjatëve të Moria në ishullin grek të Lesbos. Shumë prej tyre tani besojnë se kushtet e këqija të jetesës janë rezultat i vendimmarrjes politike dhe kanë filluar reagime, “thekson Die Zeit në një artikull të gjerë të titulluar” Në Evropë, Evropa dështon “.

Gazeta gjermane thekson: “Disa refugjatë dhe emigrantë dyshojnë se BE dëshiron që ata të cilët kanë mbritur në Europë, të njoftojnë miqtë dhe të afërmit në Siri, Irak dhe Afganistan nëpërmjet WhatsApp” të mos vijnë këtu, seçse kushtet janë çnjerëzore “. Fakti është, megjithatë, se qeveria greke nuk ishte përgatitur siç duhet për sfidën e madhe. Organizatat e ndihmës janë tërhequr …”

Dhe gazeta jvazhdon: “A janë kushtet e këqija që ndalojnë ardhjen e refugjatëve të rinj? Marios Andriotis, një bashkëpunëtor i posaçëm i kryebashkiakut të ishulli  të Mitilinit, thotë se do të ishte absurde nëse Brukseli u përpoq me të vërtetë për të parandaluar refugjatët e rinj duke kthyer Lesvos në një institucion paraburgimi, sepse situata në ishull do të ishte gjithnjë më e mirë se në Siri. Marios Andriotis gjithashtu kërcënon Athinën dhe Brukselin me një grevë të përgjithshme të banorëve. Me sa duket pa dashje ai është në anën e atyre që kërkon të shpëtojë refugjatët. Disa prej tyre kanë ngritur disa skena në kampin e improvizuar të protestave në portin e Mitilinit nën moton # OpenTheIslands, duke pasur mbështetjen financiare të komunistëve grekë dhe anarkistëve “.

Burimi: Deutsche Welle
Këtë e pëlqejnë %d blogues: