Media greke: Droga nga Shqiperia mbysin Greqine

814

Mediat vendase raportojne se ka nje rritje te konfiskimeve të drogës, kryesisht të kanabisit, e cila arriti në 232%, përgjatë kufijve greko-shqiptarë, ka shumë sasi që arrijnë në destinacionin e tyre përfundimtar dhe kështu nuk është ekzagjerim të thuhet se drogat kanë “mbytur” vitet e fundit Epirin.

Simbas policise, tregtarët shqiptarë të drogës kanalizojnë në Greqi sasitë më të mëdha të kanabisit që ata prodhojnë për ta lëvizur në pjesën tjetër të Ballkanit, Evropës, Italisë, apo edhe Turqisë.

Ne 2017 u konfiskuan 9, 2 ton kanabis

Ne vitin 2017, shërbimet e policisë së Epirit kapën 9 ton dhe 203 kg kanabis kur në vitin 2016 sasitë e kapura në Epir ishin 2 ton dhe 772 kg kanabis, me rritje të vlerësuar në 232%, ndërsa në vitin 2018 deri më tani 3 ton dhe 213 kg janë konfiskuar.

Ne shtatë muajve të vitit 2018 u konfiskuan 961 kg në Janinë dhe 300 mijë në Thesprotia në 208 raste dhe 306 arrestime të të dyshuarve, kryesisht me origjinë shqiptare

Së fundi, në terma të heroinës, 20 kg u konfiskuan në vitin 2017, ndërsa në vitin 2018 (deri më tani) 3.7 kilogramë. Sa i përket sasisë së kokainës së konfiskuar, ato ishin 506 gramë në vitin 2017, dhe këtë vit 40 gram.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: