Mediat izraelite: Netanjahu ballafaqohet me një akuzë “bombë

772

Kryeministri, i cili ka qenë në pushtet për gati 12 vjet, nuk është akuzuar akoma zyrtarisht asnjë nga të paktën gjashtë raste të shqetësimit të drejtpërdrejtë ose të tërthortë ndaj tij. Por gjërat janë të vështira për mjedisin e tij.

Gjatë një periudhe prej tetë ditësh, Netanjahu pa policinë që rekomandon në 13 shkurt të akuzojë dy raste të korrupsionit, për të arrestuar të dielën në një rast tjetër shtatë persona, duke përfshirë dy bashkëpunëtorë të ngushtë , dhe dje hapi një kërkim për një përpjekje për të dhënjë ryshfet, në këmbim të dyshimeve për t’u ndalur hetimet në shtëpinë e kryeministrit.Siç theksojnë mediat, nga natën e së martës, Netanyahu mund të ballafaqohet me një “bombë ore”.

Një nga njerëzit që u arrestua të dielën, ish-drejtori i përgjithshëm i Departamentit të Komunikimeve, i cili u paraqit si një nga besimtarët e Netanyahut, Sloom Filber, negocioi me studiuesit një marrëveshje bashkëpunimi në këmbim të dhënies së statusit të tij një dëshmitar i mbrojtur, i cili i garanton atij se ai nuk do të shkojë në burg, thotë shtypi. Filmper është më i afërt dhe më i njohur për Netanjahun nga agjentët që kishin operacionet e fshehta (Netanyahu) (…) gjithmonë në hije, gjithmonë besnikë, efektive dhe besimeve: The Bibi (nofka Netanyahut) e dinte se ai mund të për të mbështetur në Momo. Deri dje, “shton Ben Casp.

Kaspi beson se Filber ishte një nga fituesit e fitores së Netanyahut kundër prognostikave në zgjedhjet parlamentare të vitit 2015. Netanjahu e emëroi atë më pas si drejtor i përgjithshëm i Departamentit të Komunikimeve, ku u pezullua. Sipas shtypit, policia dyshon se Filbert ka shërbyer si ndërmjetës midis Netanyahu dhe Sol Elovic, kreu i Bezeq, grupi më i madh i telekomit izraelit dhe faqja informative e Valla.

Policia dëshiron të dijë nëse Netanjahu kishte kërkuar të siguronte një mbulesë të mirë në anën e Walla në këmbim të favorit të qeverisë, që mund të kishte dhënë qindra miliona dollarë në Bezeq, sipas shtypit, i cili ushqehet vazhdimisht nga rrjedhjet e vazhdueshme me origjinë të panjohur .

Përveç Filber, një tjetër bashkëpunëtor i Netanyahu, ish-përfaqësuesi personal Nir Hefgeh, kreu i Bezeq, kryetari dhe shefi ekzekutiv i grupit dhe tre persona të tjerë u arrestuan të dielën. Kryetari dhe drejtori, Stela Hudler dhe një tjetër kreu i grupit do të paraqiten sot para një gjyqtari i cili do të vendosë nëse do të zgjasë ose jo. Netanjahu shpall pafajësinë e tij në të gjitha frontet. Ai shprehu synimin e tij të fortë për të qëndruar në pushtet.

Opozita kërkon dorëheqjen e saj. Javën e kaluar, të gjithë shefat e koalicionit mbi të cilët qeveria konsiderohet si më e djathta në historinë e Izraelit, mbeti e fortë, duke thënë se ata presin vendimin e avokatit të përgjithshëm mbi akuzën e mundshme kundër Netanjahut.

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: