Turqia arreston dhe burgos dy oficerë grekë

942

Turqia arrestoi dhe burgosi ditën e enjte dy ushtarë greke me akuzen tentative spiunazhi në një zone të ndaluar ushtarake në Evros, ndërsa ata po patrullonin, transmentojnë mediave turke. Atyre u janë konfiskuar armëtm telefonat celularë. Dy ushtarët grekë janë arrestuar në Turqi u burgosën. Siç raportohet nga ERT,( televizioni kombetar grek) të dy ushtarët grekë u ndaluan në pritje të gjykimit. Qeveria greke, me anën zëdhënësit të qeverisë, kishte bërë përpjekje për të ulurtonet, duke folur vetëm për hyrjen ilegale dhe duke theksuar se incidenti, për të cilin një takim i madh me të gjithë udhëheqjen u mbajt në Shtabin e Përgjithshëm, doli gabim për shkak të motit kushtet në rajon.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: