Mesazhi i Presidentes : Sakrifikoni përkohësisht liritë individuale për të mbrojtur të mirën kolektive

387

Athinë / Sot në mbrëmje presidentja e Greqisë zonja Katerina Sakellaropoulou u drejtua populli me mesazhin: “Sakrifikoni përkohësisht liritë tona individuale për të mbrojtur të mirën supreme kolektive të shëndetit publik. Masat e reja rigoroze janë të nevojshme për të trajtuar krizën”

Mesazhi e Presidentes të Republikës, Katerina Sakellaropoulou, ishte me rastin e përvjetorit kombëtar të 25 Marsit, si dhe për shkak të pandemisë coronavirus, si dhe mesazheve dhe referencave për “kërcënimin asimetrik” të dyfishtë që Greqia po përballet në këtë kohë, është në kufirin Greko-Turk në Evros, duke shtuar se:

Përvjetori i këtij viti e gjen vendin tonë përballë një kërcënimi të paparë që ka ndryshuar në mënyrë dramatike jetën tonë të përditshme nga pandemia coronavirus. Në mënyrë të pashmangshme, paradat e vendosura nuk do të zhvillohen, “tha znj. Sakellaropoulou në mesazhin e saj. Ajo theksoi se këtë vit “megjithatë po marshojnë para nesh, duke na bërë krenarë, heronjtë e jetës së përditshme gjithnjë e më të vështirë që po përjeton vendi, forcat e armatosura që mbrojnë kufijtë tanë nga agresioni i Turqisë, forcat vigjilente të sigurisë, mjekët dhe infermierët, njerëzit e aparatit shtetëror, punëtorët që mbulojnë nevojat tona të përditshme, ata që në mënyrë anonime ofrojnë pa pritur ndonjë përfitim apo njohje “,tha Presidentja.