Ministri Apostolou:1.5 miliardë euro investimesh në kanabis mjekësor

Greqi

Më shumë se 1.5 miliard euro në projekte dhe investime për ata të interesuar në kultivimin dhe prodhimin e kanabisit mjekësor nën serra në Greqi, tha ministri i Zhvillimit Rural dhe Ushqimit Evangelos Apostolou, në një intervistë me Bloomberg. Një ndryshim i favorshëm në legjislacion do të ndihmonte vendin të dilte nga kriza ekonomike 7-vjeçare, shton ai.

Greqia do të fitonte kështu një pjesë në tregun global, madhësia e së cilës, sipas qeverisë, mund të arrijë 200 miliardë euro në 10 vitet e ardhshme, thuhet në raport.

Një investim prej 12 deri në 15 serra kërp mund të krijojë 400 vende pune, sipas grupit të punës që përgatit projektligjin për legalizimin e kanabisit mjekësor.

Dhe kjo në një vend ku shkalla e papunësisë është ndër më të lartat në BE, më shumë se 20% që nga nëntori 2011. projekt-ligjit për legalizimin e kanabisit mjekësor pritet deri në fund të vitit, duke i dhënë kohë të mjaftueshme për rritje dhe korrje verën e ardhshme, sipas Bloomberg.

Kultivimi dhe shitjet do të jenë vetëm për qëllime mjekësore, tha z. Apostolos. “Mijëra familjeve greke kanë njerëzit që vuajnë nga sëmundje të rënda të tilla si kanceri dhe Parkinson, ju mund të marrë ilaçe që janë prodhuar këtu, sipas udhëzimeve të dhëna nga Organizata Botërore e Shëndetësisë”, tha ministri.