Mitsotakis: Kontaktoi me kryeministrin e ri të Maqedonisë së Veriut – Kërkoi zbatim “të plotë” të Marrëveshjes së Prespës

Greqi

Kyriakos Mitsotakis ka zhvilluar sot, të hënën, 31 janar, një bisedë telefonike me kryeministrin e ri të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovacevski.

Kyriakos Mitsotakis e uroi z. Kovaçevski për marrjen e detyrës dhe përsëriti mbështetjen e Greqisë për perspektivën evropiane të Ballkanit Perëndimor dhe Maqedonisë së Veriut, në përputhje me kriteret e përcaktuara. Kjo mbështetje, theksoi kryeministri, lidhet drejtpërdrejt me zbatimin e plotë, të qëndrueshëm dhe me mirëbesim të Marrëveshjes së Prespës, e cila është gjithashtu pjesë e procesit të anëtarësimit.

Gjatë bisedës u shpreh vullneti i ndërsjellë për forcimin e marrëdhënieve shumëpalëshe dypalëshe dhe bashkëpunimin dypalësh, me theks në sektorin ekonomik dhe tregtar.