Ndihma për të qetësuar fëmijën tuaj, kur ai është i zemëruar

Shendeti

Është e natyrshme që në familje do të krijohet tension dhe të shkatojë zemërim ndaj fëmijës. Dhe kjo është ajo ku ju keni nevojë për të ndihmuar atë, të menaxhoni emocionet e tij dhe të mbizotëroi përsëri qetësia në të. Ateherë lind pyetja çfarë mund të bëni?

Është e gabuar për të treguar mospërfillje ose e zvogëloni ngjarjen që të ka krijuar tension në fëmijën. Gjithsesi, për çfarë është bërë ju duhet të tregoni interes.

Mos e merrni  personalisht ndonjë gjë që do të thotë fëmija në zemërimin e tij, dhe ju i thjesht i thoni se nuk është aq e mirë për të folur një fëmijë në atë moshë. Nëse kjo është diçka që është bërë shpesh, kjo do të thotë se diçka nga ju  është bërë mirë .

Tregoni pranimin në ndjenjat e tij dhe sigurojeni se ju jeni atje për të ndihmuar sa mundeni. Është punë e madhe që të ndjehet i sigurt, sepse nëpërmjet saj do të rivendoset qetësia.

Mirë do të ishte që fëmijës t’i jepni pak kohë për t’u qetësuar para se të bëni ndonjë bisedë. Sa më shumë i zemëruar është ndoshta do të duhet më shumë kohë e nevojshme.

Në këto raste fjala-çelës është ndjeshmëria. Duhet “të hyni” në këpucën e fëmijës suaj dhe të përpiqeni për të kuptuar se si ai ndihet dhe në fund të fundit të ndihmoni në mënyrë efektive

Nëse shkaku i fëmijës është disi i zemëruar nga  tensioni mes jush, ju duhet të theksoni se gjithmonë e doni atë dhe do të duani shumë me qëllim për të shmangur një dyshim të tij.