Në nje kamp te posacem ushtarak, tetë oficerë turq nga frika rrëmbimi ose vrasja

789

GREQI / Eshtë faqja e parë e gazetës “Ta Nea”, e cila në çështjen e saj të parë thekson rastin e 8 oficerëve turq që janë liruar nga drejtësia greke dhe qe mbahen ne nje kamp ushtarak.

Frika nga rrëmbimi ose vrasja, e me pas pasi kërcënimet e qarta të qeverisë turke për gjetjen dhe paketimin e tyre për t’i kthyer ata, ka shkaktuar një alarm të përgjithshëm për qeverinë dhe autoritetet ne Greqi. Sipas gazetes, frika e madhe nuk është ajo e rrëmbimit, pasi te tetë ushtaraket turq qe akuzohen per grusht te shtetit ndaj Erdoganit qëndrojnë në një kamp ne zonen Ipiro, aq sa edhe mundësia e përpjekjes për t’i vrarë ata eshte e paket. Ushtaraket jane te akomoduar ne nje zonë te projektuar posaçërisht dhe që është shumë më e madhe se objekti i mëparshëm i paraburgimit, të tetë janë nën mbikëqyrje të vazhdueshme dhe të rreptë.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: