Reagon Bakoyannis: “Demokracia e Re” kurrë nuk ka propozuar emrin “Maqedoni – Shkup”

723

Emri i Maqedonise perplas perseri opoziten me qeverine Tsipras. Kete radhe eshte ish-ministre e MPJ te Greqise dhe sot deputete e opozites, qe ne nje interviste ka shprehur indinjaten perball ministrit aktual.

“Demokracia e Re kurrë nuk ka propozuar emrin” Maqedoni-Shkup “. Dhe për aq sa unë jam i shqetësuar, unë kurrë nuk kam diskutuar një emër të tillë. Pozita e ND ishte specifike: një emër i përbërë me një përkufizim gjeografik të erga omnes. Ky ndryshim kushtetues i kërkuar dhe eliminimi i të gjitha dispozitave të tepërta, “tha deputetja e ND, si dhe ish Minister e Puneve te Jashtme te Greqise Dora Bakojanis ne nje interviste per gazeten vendase Parapolitic.

“ky pozicion është votuar nga parlamenti grek tri herë deri më tani“, duke theksuar se partia e saj “ND nuk ka asgjë për të frikësuar nga zbulimi i dokumenteve që kërcënojnë Z. Kotzias”.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: