Një asteroid i madh do të kalojë “pranë” Tokës më 19 prill

Kuriozitete

Një asteroid mjaft i madh, i quajtur «2014 JO25», me një diametër prej rreth 650 metra, do të kalojë relativisht afër planetit tonë më 19 prill.

Asteroidi, i zbuluar tre vjet më parë nga astronomët në SHBA, do të kalojë brenda 1.8 milionë km (rreth 4.6 herë distancën Tokë-Hënë). Do të takohet me planetin tonë nga drejtimi i Diellit dhe pritet të jetë e dukshme edhe me teleskopët vogla për disa netë. Shkencëtarët parashikojnë se herën tjetër një asteroid me madhësi të krahasueshme do të kalojë pranë planetit dhe do të jetë në 2027, me diameter 800 metra e lartë i quajtur “1999 AN10” do të kalojë vetëm 380.000 kilometra

Kalimi pranë tokës i Asteroidit  ‘2014 JO25 pritet me interes nga astronomët dhe e gjithë bota në mënyrë të studiuar me teleskopët e tyre. Ky asteroid i veçantë nuk ishte afruar asnjëherë Tokës , por pritet të kalojë pranë përsëri brenda 500 viteve të ardhshme.