Balerina që ndjen çdo tërmet që ndodh në planet

Kuriozitete

ribas ne focus-3Focus News  /   Ribas Moon ka vendosur  në krahun saj një mikroçip që regjistron çdo tërmet që ndodh në çdo kohë si dhe kudo në botë

Balerina Ribas Moon është nga Spanja gjithashtu dhe aktiviste, e cila mban në krahun e e saj një mikroçip që merr sinjalet sizmike nga e gjithë bota. Kur një tërmet ndodh diku në botë, chip fillon të lëkundet dhe Ribas e kupton këtë fenomen.

“Kur ndodh termeti trupi im e kupton se çfarë po ndodh në botë. Unë e kuptoj, kur diçka ndodh jo vetëm në trup, por edhe në aspektin psikologjik. Unë kam një ndjenjë unike e sinjaleve që marr. I ndjej dridhjet edhe kur fle. Nëse diku ka bërë një tërmet i madh do të zgjohem. Kur një tërmet ndikon në jetën e kaq shumë njerëzve, dhe ndihem pak e çuditshme. Jo vetëm që të ndjej se çfarë po ndodh në botë por edhe për njerëzit. Për shembull, nëse bie një tërmet në Nepal, unë mendojnë se unë jam atje. Edhe pse unë jam shumë larg ndihej dridhjet. Unë e di se planeti është një organizëm i gjallë”

Ribas ka vendosur një chip në krah që nga koha kur ajo ishte duke studiuar në shkollë. E bëri ashtu siç thotë ajo, “që të ketë një dialog të hapur me të planetin. Ajo ndjen tërmetet si rrahjen e zemrës së saj.

“Ne duhet të mësojnë të jetojnë me reagimet e planetit tonë. Brezi ynë, si dhe brezat e ardhshëm janë shumë të njohur me teknologji. Besoj se e gjithë kjo më ndihmon dhe në jetën time dhe aftësinë time për të kuptuar botën dhe mjedisin ku jetojmë. “