Pakistani shkarkon për korrupsion kryeministrin Sharif

Bota Lajme

Vendimi për shkarkimin e kryeministrit harif ka ardhur nga një hetim i plotë nga Gjykata e Shkallës së Lartë, dhe emri i tij është përmendur në skandalin nga më të mëdhat, ku ai ka paraqitur dorëheqjen e tij, raporton Panama Papers .

Ish kryeministri Sharif kishte thënë në parlament vitin e kaluar, se pasuria e familjes së tij, ishte fituar në mënyrë të ligjshme gjatë dekadave. Vendimi i Gjykatës së Lartë ka ardhur pas një hetimi të plotë, dhe emri i tij është raportuar në Panama Papers. Ish kryeministri Sharif kishte deklaruar në parlament vitin e kaluar se pasuria e familjes së tij është fituar në mënyrë të ligjshme gjatë dekadave që i paraprinë përfshirjen e tij në politikë dhe se nuk ka transferuar të holla për kompanitë në det të hapur.