Psikiatrët: Donald Trump është i paaftë për president

Bota Kryesore

FOCUS NEWS  / Në një letër të hapur drejtuar  gazetës New York Times, 35 mjekë të shëndetit mendor, psikiatër, psikologë dhe punonjës socialë thonë se Donald Trump është president i paaftë. Në letrën e tyre të hapur drejtuar gazetës New York Times, 35 profesionistë të shëndetit mendor theksojnë se gjendja mendore e presidentit e bën atë “të paaftë për të shërbyer në detyrat e tij.”

“Fjalët dhe veprat e zotit Trump demonstrojnë një paaftësi për të tolerojë mendime të ndryshme nga e tij dhe të çuar në reagime të zemëruara. fjalët dhe sjellja e tij tregojnë mungesë të thellë të të kuptuarit. Njerëzit me këto karakteristika shtrembërojnë realitetin për të përshtaten në atë shtetërore dhe sulm psikologjik”.

Ne besojmë se paqëndrueshmëria serioze emocionale demonstruar nga fjalimet dhe veprimet e z Trump e bën atë të paaftë për të shërbyer në mënyrë të sigurtë si president” theksohet në letren drejtuar gazetës nga psikologë dhe shkencëtarë…

Letra është nënshkruar ndër të tjera edhe nga Lance Dodës, profesor në pension i psikiatrisë në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit të Harvardit dhe Joseph Schachter, i cili mban një pozitë të shquar në Shoqatën Ndërkombëtare të psikoanalistët (Shoqata Ndërkombëtare psikoanalitike).