Papa Françesku bën thirrje për “dhuratë për ditëlindjen” për të dërguar vaksinën Covid-19 tek të varfërit

247

Papa Françesku, i cili festoi sot ditëlindjen e tij të 84-të diskrete, u ka bërë thirrje edhe një herë të gjitha vendeve për të siguruar që njerëzit më të varfër të botës të kenë akses në vaksinën Covid-19.

“Unë përsëris thirrjen time për politikanët dhe sektorin privat që të marrin masat e duhura për të siguruar aksesin në vaksinën Covid-19 dhe teknologjitë e nevojshme për të ndihmuar pacientët dhe të gjithë ata njerëz të varfër dhe më të prekshëm,  tha ai . në tekstin e fjalimit të tij për Ditën e Paqes, e cila festohet në Vitin e Ri.

Në këtë tekst, i cili u botua sot, papa argjentinas gjithashtu shpreh keqardhjen e tij për “format e ndryshme të nacionalizmit, racizmit, ksenofobisë” por gjithashtu “për luftërat dhe konfliktet që mbjellin vdekjen dhe shkatërrimin”.

“Fatkeqësisht, shumë zona dhe bashkësi nuk e mbajnë mend kohën kur ata jetuan të qetë dhe të sigurt” dhe “uria është e rrënjosur në atë që dikur ishte e panjohur,” tha ai .

Papa Françesku sugjeroi gjithashtu që të gjitha paratë e caktuara për shpenzimet ushtarake të depozitohen në një “Fond Global” për të çrrënjosur përgjithmonë urinë dhe për të ndihmuar zhvillimin e vendeve më të varfra.

Një zëdhënës i papës tha se ai po festonte ditëlindjen e tij “me thjeshtësi të plotë” dhe se ai kishte dërguar katër aparate frymëmarrjeje në Venezuelë.