Koumoutsakos : Greqia pjesë e Qendrës Ndërkombëtare për Zhvillimin e Politikës së Imigracionit

1000

Greqia mori pjesë sot për herë të parë si vëzhguese në takimin e Bordit të Drejtorëve të ICMPD dhe u përfaqësua nga Zëvendës Ministri i Emigracionit, George Koumoutsakos. Takimi u drejtua nga Zëvendës Ministri Zviceran i Imigracionit, Mario Gatiker. Siç u përmend në njoftim, Z. Koumoutsakos nënvizoi, ndër të tjera, vlerën e shtuar të pjesëmarrjes së vendit tonë në ICMPD, bazuar në përvojën e tij në imigrim dhe azil dhe dimensionin shumëplanësh të ofruar nga pozicioni i tij gjeostrategjik.

Ai më tej vuri në dukje se Greqia, si një vend anëtar i vijës së parë të BE-së, i kushton një rëndësi të veçantë dimensionit ndërkombëtar të sfidës së migrimit, duke marrë pjesë në mënyrë aktive në skemat e bashkëpunimit evropian dhe ndërkombëtar për të gjetur zgjidhje të përbashkëta efektive dhe për të zhvilluar mirëkuptimin e ndërsjellë.

Qendra Ndërkombëtare për Zhvillimin e Politikës së Imigracionit (ICMPD) është një organizatë ndërkombëtare me 18 shtete anëtare nga Evropa, aktive në më shumë se 90 vende të botës. Ai ndjek një qasje rajonale të veprimit të saj, me qëllim krijimin e bashkëpunimeve efektive përgjatë rrugëve të migrimit. Zonat me përparësi përfshijnë Afrikën, Azinë Qendrore dhe Jugore, Evropën dhe Lindjen e Mesme.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: