Pavlopulos, Turqisë : Punojmë për paqen.Jemi të gatshëm të mbrojmë tokat tona.

1045

Një mesazh paqeje në drejtim të Turqisë ka dhënë sot nga ishulli i Spetcës presidenti grek Pavlopulos.

“Nga Traktati i Lozanës i vitit 1923 dhe Traktati i Parisit i vitit 1947, nuk ka nuk ka zona gri në Egje”, tha Presidenti i Republikës Prokopis Pavlopulos.

Është një forcë që punon për paqe dhe zhvillim si në afërsi të Ballkanit dhe Evropës Juglindore, ashtu edhe në kontekstin më të gjerë të Bashkimit Evropian”, tha presidenti Pavlopulos

Megjithatë, Presidenti i Republikës theksoi: “Nëse është e nevojshme ne, grekët jemi të gatshëm për të mbrojtur në mënyrë efektive kufijtë, territorin dhe sovranitetin e atdheut tonë, të cilat janë gjithashtu kufijtë, dhe territori dhe sovraniteti i Bashkimit Evropian. për momentin sqarojmë sa më poshtë, veçanërisht për të dashurën dhe fqinjën time Turqia. Ne mbështesim fuqimisht perspektivën e saj evropiane. Dhe rëndësia e kësaj mbështetjeje të pasaktë duhet të vlerësohet nga Turqia.

Sidoqoftë, orientimi i tij evropian ka një parakusht vetjak, institucional dhe politik: respektin e plotë për acquis europian dhe të drejtën ndërkombëtare në tërësi. Prandaj, dhe respektin e plotë për Traktatin e Lozanës të vitit 1923 dhe Traktatin e Parisit të vitit 1947. Nga e cila duket, pa asnjë vend për dyshim, se nuk ka zona gri në Egje…theksoi presidenti Pavlopulos

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: