Planeti lëshon SOS: Gronlanda humbi 586 miliardë tonë akull në 2019

322

Vëllimi i akullit të humbur është një rekord – “Shkrirja e akullit provon ndryshimin e shpejtë të klimës dhe e forcon atë”, thonë shkencëtarët

Shtetet e Bashkuara kanë planifikuar zgjedhjet presidenciale në muajin nëntor, gjithashtu të udhëhequra nga Donald Trump, janë fuqia e vetme e madhe që nuk ka ratifikuar Marrëveshjen e Klimës në Paris. Me informacionin dhe të dhënat e mbledhura nga shkencëtarët për vitin 2019, të gjithë e kuptojnë se sa të rëndësishme dhe shumë serioze janë zgjedhjet e SHBA në nëntor për të gjithë botën. Një studim i ri u njoftua dhjetë ditë më parë, sipas të cilit Gronlanda humbi sasi rekord të akullit në 2019, duke provuar se ngrohja globale nuk është një koncept abstrakt ose parashikim. Është një realitet.

Gronlanda humbi 585 miliardë ton akull në 2019. Për të kuptuar vëllimin e vëllimit, duhet vetëm të mendojmë se uji i lëshuar nga kjo sasi akulli do të mbulonte të gjithë zonën e Kalifornisë në një thellësi prej më shumë se një metër.

Kërkimi nuk u bazua në modele kompjuterike, të cilat mund të kishin një shans gabimi, por në matjet satelitore të saktësisë.