Renzo: Italia është lodhur për të marrë listë detyrimesh

Bota

kryeministri italian i pakenaqur

Në një intervistë për televizionin publik italian Rai, kryeministri italian Matteo Renzo tha se: “Në samitin evropian në Bratislavë do të sjellë zërin e një vendi të lodhur për të marrë një listë të detyrimeve, të cilat duhet të përmbushen. Italia respekton standardet evropiane.Vendet e tjera nuk i respektojnë ato. Për ne duhet të kujtojmë se ka një rregull në deficitin, por edhe se suficiti tregtar, i cili Gjermania nuk i respekton. Është shikuar si një makinë që shkon në drejtim të gabuar, që ka ndryshuar kursin dhe filloi për të ndjekur rrugën e drejtë”, ka thënë Renzo.