Shokohet Evropa: Nga 250 miliard që mori Greqia 220 miliardë shkuan në …

Rajoni

skandali ne focus-1Një intervistë e ish-kryeministrin e Italisë, Massimo D’Alema, ka shkaktuar panik te huadhënësve. Massimo D’Alema, duke folur në RaiNews24, zbuloi, si 220 miliardë euro nga 250 miliardë euro ndihma evropiane në Greqi, shkuan direkt në bankat gjermane, franceze si dhe në një masë më të vogël në bankat italiane.

“Ne i patëm dhënë Greqisë 250 miliard euro, por jo për pensionet të grekëve, por që të paguheshin interesat e kredisë bankave, tha ish-kryeministri italian, duke shpjeguar se ne kemi një monedhë të vetme, por me nivele krejtësisht të ndryshme të konkurrencës dhe të fuqisë ekonomike.

“Nga një vend i varfër si Greqia, shumat e mëdha transferohen në një vend të pasur si Gjermania nga diferenca në normat e interesit. Greqia, vendi i varfër po bëhet më i varfër, vendi i pasur pasurohet tha “haptazi, D’Alema.

“Kur vendi i varfër nuk mund të paguajë borxhet i vijnë nga ndihma evropiane. Ne i kemi dhënë Greqisë 250 miliard euro, por jo për pensionet e grekëve, por të paguajë interesat në përqindje gjermaneve, francezeve dhe një të vogël në italianëve.