Provokacion : 44 shkelje të reja në Egje nga 7 aeroplanë turq F-16

674

Shtatë avionë turq përparuan në 44 shkelje të hapsirës ajrore të mërkurën, në verilindje, në Egjeun Qendror dhe Juglindor. Katër avionë F-16 dhe dy F-4 që fluturonin në formacione, si dhe një helikopter – gjithashtu kryen tre shkelje të ligjit të hapsirëss ajror në FIR të Athinës.

 

Katër avionë turq ishin të armatosur.

 

Gjashtë nga 44 shkeljet ishin mbikalimet e bëra nga çifti F-4 mbi ishujt Macronissis dhe Anthrophagous, si dhe mbikalimet e bëra nga dy F-16 mbi ishujt e mësipërm dhe Agathonisi. Këto avionë u identifikuan dhe u interceptuan në përputhje me rregullat ndërkombëtare.

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: