Kryeministri grek Tsipras: Nuk kërcënojmë askënd, por nuk kemi frikë nga askush.

748

Kryeministri Alexis Tsipras, duke iu referuar politikës së jashtme në kabinetin e tij, si dhe çështjes së provokimit turk dhe ndalimit të dy oficerëve grekë në burgjet e Adrianopojës.

“Turqia po e shton provokimin e saj kohët e fundit dhe po e përkeqëson situatën në të gjitha frontet. Ky qëndrim është i lidhur me zhvillimet brenda saj dhe me riorganizimin e gjerë gjeopolitik, veçanërisht rreth Sirisë, e cila është gjithashtu faktori kryesor destabilizues në rajon. Unë dua të siguroj popullin grek se Greqia është një vend i fortë dhe i sigurtë me aleanca të forta ndërkombëtare, fondacione të forta dhe pa arsye për shqetësim. Ne nuk kërcënojmë askënd, por nuk kemi frikë nga askush. Ne u bëjmë thirrje fqinjëve tanë të lënë këtë përshkallëzim, sepse nuk çon kudo. Fqinjët, le të shkojnë sulmet dhe të lëvizin sa më shpejt që të jetë e mundur në një lëvizje të vullnetit të mirë për të shpejtuar rikthimin e dy ushtarëve grekë të ndaluar në Adrianopojë “. ”, theksoi kryeministri grek…

Kryeministri, Alexis Tsipras, duke diskutuar politikën e jashtme dhe çështjen e provokimit turk, si dhe arrestimin e dy oficerëve grekë në burgun e Adrianopojës, tha:

Turqia e ka intensifikuar kohët e fundit e saj provokuese dhe të përkeqësojnë situatën në të gjitha frontet. Qëndrimi është i lidhur me zhvillimet në vend dhe me trazirat më të gjera gjeopolitike, veçanërisht rreth Sirisë, faktori kryesor destabilizues në rajon. Unë dua të siguroj popullin grek që Greqia është një vend i fortë dhe i sigurt me aleanca të forta ndërkombëtare, supet e forta dhe mos u shqetësoni. Ne nuk kërcënojmë askënd, por nuk kemi frikë nga askush. Ne thirrje fqinjëve tanë për të lënë këtë përshkallëzim, sepse ajo të çon askund. Fqinjët, le të lenë sulmet dhe le të shkojnë sa më shpejt të jetë e mundur në një lëvizje vullnetit të mirë për të përshpejtuar kthimin e dy ushtrisë greke të ndaluar në Edirne”, theksoi kryeministri grek Aleksi Tsipras

 

«
Këtë e pëlqejnë %d blogues: