Refugjatët, Presidenti Pavlopulos: “Evropa të rigjej rrugën e saj”

Greqi

presidenti grek Pavlopulos

“Greqia ka mësuar me qëndrimin e refugjatit. Nëse kjo ka kuptim tani një globalizim në kohën tonë, kjo nuk është globalizimi ekonomik, por globalizimi i humanizmit dhe demokracisë,” tha President, Prokopis Pavlopulos, nga qyteti i Florinës, duke folur në një konferencë për refugjatët. Pavlopulos theksoi në drejtim të refugjatëve se Greqia ka mësuar dhe do të mësojë qëndrimin dhe me shembullin për të ndihmuar partnerët tanë për të fituar të njëjtin mentalitet.

“Si grekë kemi mbrojtur shembullin tonë kemi kontribuar në mënyrë që Evropa të rizbulojë rrugën e saj dhe për të mbrojtur bashkimin, sepse në qoftë se ju të mbizotërojë në aspekte të tjera, atëherë konsolidimi nuk do të jetë në rrezik dhe të vetë Evropës”, theksoi Presidenti.