E pabesueshme! Një grek në krye të Federatës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut

Aktualitet

nje grek ne krye te drejtave te njeriutNdodh edhe kjo, nuk është shaka, por është prej verteti…

Ky është greku që mbron të drejtat e njeriut për më shumë se 20 vjet në Greqi, por sot ka zenë karrigen e presidentit,  një nga organizatat më të mëdha ndërkombëtare për të drejtat e njeriut ( Federata Ndërkombëtare e të drejtave të Njeriut ( FIDH).”Ne duhet të shkojnë në ofensivë për të ruajtur të drejtat e njeriut” ka theksuar D. Christopoulos. Ai ka udhëhequr Unionin Grek për të Drejtat e Njeriut nga viti 2003 deri në vitin 2011 dhe më pas nënkryetar i FIDH, z Christopoulos është marrë tërësisht me efektet e krizës ekonomike dhe masat shtrënguese të drejtave të njeriut në Greqi, por përjashto komunitetin. shqiptar…

I angazhuar në fushën për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, nga ana e tij nuk ka pasur asnjë prononcim përsa i përket padrejtësive që janë bërë ndaj emigrantëve të pafajshëm shqiptar , të cilët nuk kanë patur asnjë lidhje me krimin. Nuk i ka rënë në sy keqtrajtimet apo vrasjet e një pas njëshme të shqiptarëve në Greqi.

Por me gjithë atë i urojmë punë të mbarë në mbrojtjen e të drejtave të njeriut.