Rritje e vdekjeve dhe rasteve në Hollandë

255

Numri i vdekjeve nga kurorëzimi i ri në Hollandë është rritur për 164 dhe tani arrin në 1.651 të vdekur, thanë autoritetet sot.

Instituti Kombëtar i Shëndetit Hollandez (RIVM) gjithashtu raportoi se numri i përgjithshëm i rasteve është rritur me 6% në 24 orët e fundit dhe tani është 16.627, duke theksuar se, numrat janë më të lartë se shifrat zyrtare të dhëna, pasi asnjë test diagnostikues nuk kryhet gjerësisht për arteriet koronare.