Rumani / Rritet në 82 numri i viktimave nga e gripi

Rajoni

Dy gra dhe një fëmijë janë viktimat e fundit të gripit ne vendin fqinjë.

Tetëdhjetë e dy njerëz kanë vdekur nga epidemia e gripit që ka rrënuar Rumaninë javët e fundit. Viktimat e fundit të virusit të influencës ishin dy gra dhe një foshnje, vetëm dy vjeç. Qendra Kombëtare e Kontrollit të Sëmundjeve të Rumanisë njoftoi tri raste të konfirmuara të vdekjeve të virusit të influencës A. Dy gra dhe një djalë dyvjeçar nuk u vaksinuan, sipas njoftimit të Qendrës.

Ekspertët nga Qendra Kombëtare për Ndjekjen dhe Kontrollin e Sëmundjeve ngjitëse presin që depresioni i gripit të përmirësohet kur kushtet e motit të përmirësohen. “Gripi preferon të ftohtë”, tha Ministri rumun i Shëndetësisë Sorina Pidea, duke vënë në dukje se pavarësisht rritjes së temperaturës në ditët e fundit, virusi i gripit mbetet në rritje. Ministria e Shëndetësisë u kërkon qytetarëve të ndjekin këshillat për parandalimin e influencës, të shmangin mbipopullimin, të vaksinohen dhe nëse kanë një nga simptomat e gripit, drejtohuni drejtpërdrejt te mjeku.

.