Rusi : 2019 ishte viti më i nxehtë i regjistruar që nga 1891

271

2019 ishte viti më i nxehtë në historinë e Rusisë, tha kreu i shërbimit meteorologjik të vendit, ndërsa ndryshimet klimatike vendosën një rritje globale rekord të temperaturës.

Ky vit në Rusi ishte më i nxehti për të gjithë periudhën e vëzhgimeve me instrumente,” tha shefi meteorologjik i Gidromedtsentr, Roman Wilfan, për agjencitë ruse të lajmeve.

Sipas Roman Wilfan, temperatura mesatare në Moskë në vitin 2019 arriti në 7.6-7.7 gradë Celsius, duke e tejkaluar rekordin e mëparshëm me 0.3 gradë.

Regjistrimet meteorologjike për Moskën janë mbajtur që nga viti 1879 dhe për Rusinë në tërësi që nga viti 1891. E njohur për dimrat e saj të ftohtë, Moska ka qenë dhjetori i nxehtë për më shumë se një shekull këtë vit.