Rusi: Një në tre të rinj dëshiron të largohet nga vendi

755

Një në tre të rinj në Rusi dëshiron, te emigroje ne  Gjermani që është destinacioni më i popullarizuar, sipas sondazheve të opinionit publik të VTsIOM.

Pothuajse 31% e të rinjve të moshës 18-24 vjeç po kerkojne të lënë Rusinë e të jetojnë diku tjetër.

Në të gjitha grupmoshat, përqindja e atyre që deshirojne te largohen nga Rusia është 10%, e pandryshuar në krahasim me vitin 2017 dhe duke filluar nga 10 deri në 13% nga viti 2011, thotë VTsIOM.

Sipas statistikave të lëshuara nga Rosstat, në 2016 të paktën 313,000 rusë u larguan nga vendi.

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: