Shkalla më e ulët e papunësisë në Bashkimin Evropian e mban Austria

Bota

Një rekord për t’u patur zili ende e mban Austria në mesin e vendeve të BE.

Sipas statistikave të publikuara nga Eurostat për 2016, Austria vazhdon të regjistrojë nivelin më të ulët të papunësisë në mesin e të gjitha vendeve anëtare të Bashkimit Evropian nga vetëm 4.7%

Austria e ndjekur nga Gjermania, vendi me papunësinë e dytë më të ulët (4.9%), Malta në vendin e tretë (5.9%), ndërsa normat më të larta të papunësisë janë në Greqi (27%), Spanja (24, 4%) dhe Croatia (16.5%).

Sipas vlerësimeve nga Eurostat në total gusht në total 24,642 milionë ishin të papunë dhe nga këto 18,326 milionë në zonën e Eurozonës, ndërsa në krahasim me muajin korrik numri i të papunëve në  BE-së thuhet se ra nga 134.000 dhe në Eurozonë në 137,000.

Duke komentuar faktin se ende vendi regjistron nivelin më të ulët të papunësisë në të gjithë Evropën, udhëheqja politike në Austri vëren se në tregun austriak të punës mbetet elastik, pavarësisht nga turbullirat ndërkombëtar dhe në rënia dinamike ekonomike.

Për më tepër, kompanitë austriake janë në rimëkëmbje shërimi, duke përfituar nga kushtet kornizë ofruara nga peizazhi ekonomik në Austri dhe të vendosura në këtë mënyrë në gjendje të ofrojë edhe më shumë vende pune sesa vitin e kaluar.