Shteti shqiptar akordon pension 5 euro familjes së viktimës me 5 fëmijë, qe u gjet i vdekur në burgun e Greqisë

1126

Një ngjarrje që ka nddhur shkurtin e 2018, një ngjarrje që tregon me të vertetë fytyrën e pamëshirshme te shtetit shqiptar përball fatkeqësive që ndodhin në emigracion. Fatkeqësi që ndodhin në familjen me varferi ekstreme shqiptare te pambrojtura nga askush ne emigracion, përball një shteti shqiptar arrogant, që e vret kete familje me 5 fëmijë përsëdyti herë duke tallur bythën e tij, duke i lidhur një pension prej “pesë euro” në muaj…

Të afermit e viktimës theksojnë se vdekja eshte e dyshimtë pasi Samiu nuk e bënte një gjë të tillë se kishte pese fëmijë për të ushqyer, një dyshim që asnjë avokat grek nuk e merr përsipër.Por…

Sami Karoshi 54-vjeçar babai i pesë fëmijëve nga fshati Fushe Aliaj te Dibrës,mbahej prej 6 ditësh në rajonin e Kisamos në ishullin e Kretës. Ai kishte punuar për më shumë se 6 muaj me një kontratë të përkohshme pune në bujqësi, ndaluar nga policia , pasi i kishte mbaruar leja e qendrimit. Pronarët e etij kishin bërë kerkesë Ministrisë së Drejtësisë dhe të Rendit, duke i kujtuar policisë në qytezën Kisamo të Kretës, se Samiu ishte ne procesin e legalizimit. Ai banonte në një banesë të dhënë nga punëdhënësitë i tij, pra ishte një njeri i punëtor dhe aspak problematik, pasi vinte nga nje shtese tej e varfër, por deri më sot asnjë telefonë nuk i është bërë kësaj familje nga përfaqësia jonë në Athinë, asnjë kontakt dhe asnjë hetim