Stërvitje e përbashkët ushtarake Greqi – Egjipt

Bota

Stërvitja ushtarake ajrore-detare e koduar “Medusa” do të zhvillohet në zonën e detit në veri të vendit afrikan

Stërvitja e përbashkët mmidis dy vendeve Greqi-Egjipt aeronautikë koduar “MEDOUSA 1/2017” do të zhvillohet në Det në zonën r Veriut e Egjiptit në Kajro.

Siç është raportuar nga Agjencia e Athinë, stervitja e përbashkët ” MEDOUSA” fillon më 30 korrik në bazë detare Alexandria dhe bazën ajrore Jinkless.

Objektet kryesore të bashkëpunimit  përfshijnë: Përmirësimi i ndërveprimit të njësive pjesëmarrëse në nivel taktik.

Trajnimin e forcave detare në procedurat e luftës anti-nëndetëse dhe mbrojtjes ajrore dhe luftës në sipërfaqe si dhe trajnimi i forcave ajrore në mbrojtjen dhe sipërfaqe. Forcat e armatosura greke do të marrë pjesë me dy fregata, një nëndetëse, 4 avionë F-16, 1 avion C-130, një avion AWACS, një helikopter CHINOOK, si dhe njësi i operacioneve speciale, ndërkohë që forcat e egjiptiane të armatosurado të marrin pjesë me një helikopter, një fregatë, një nëndetëse, një anije raketave, avionëve 6 F-16, 1 avion C-130, një avion E2-C dhe njesi operacione speciale.

Agjensia thekson se stërvitja është pjesë e bashkëpunimit ekzistues ushtarak ndërmjet dy vendeve dhe do të përfundojë më 3 gusht.