Tag: , ,

Mos hidhni baltë mbi historinë e Ushtrisë

 Mbi absurdin e një “plani sekret” dhe momentet politike. Doc. Sulejman ABAZI  / Sot po dalin shumë njerëz që shkruajnë për të kaluarën e Forcave...

Qeveria i shpërblen emigrantët me rritjen e çmimit të pasaportës

Emigrantët të disikriminuar edhe në pajisjen me pasaporta biometrike. Komuniteti i emigrantëve shqiptar të disikriminuar nga shteti amë edhe në aspektin e...

“Kur flasin veprat” e poetit Sokrati T. Llambro

 Hyqmet HASKO  /  I vetëpagëzuar me emrin artistik Sokrates, autori Sokrati T. Llambro sjell para lexuesit një poezi me tone të fuqishme liriko-filozofike, ku...

Deklaratë e Unionit të gazetarëve Shqiptarë

Tiranë –  Kriza ekonomike dhe financiare në media si dhe informaliteti po shumëfishojnë poshtërimin e gazetarëve në vend. Unioni i Gazetarëve Shqiptarë...

Shqipëria me 19 ministri, ndërsa Hungaria 8

Shqipëria mund të jetë një vend i vogël në Evropë, por është një shtet që për nga madhësia në qeveri është një nga më të mëdhat në Evropë, duke u...

Shqiptarët meritojnë më shumë se një Qendër Kulturore

Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi hodhi hapin e parë, duke i dhënë një mësim shtetit shqiptar, që për 24 vjet radhas, vodhi dhe i ropi emigrantët me taksa...

Solidarizimi i ynë është detyrë morale dhe atdhetare

Federata e Shoqatave Shqiptare ne Greqi u bënë thirrje bashkëatdhetarëve tanë për një solidarizim në mbështetje të familjeve të dëmtuara nga përmbytjet e...

Për Shqipërinë emigrantët nuk egzistojnë

Pak ditë më pare televizioni News 24 ka zhvilluar një bisedë me z. Astrtit Kosturi, kreun e Lëvizjes për Drejtësi të Shqiptarëve lidhur me emigracionin...

Shqiptari kandidat për Parlamentin grek

  Më 25 janar populli grek do të përballet në zgjedhjet e parakohshme, në një kohë që vendi ndodhet në krizë ekonomike dhe politike. Partia Nea...

Erdhën të pa punë, po ikin pa pensione

Emigrantët erdhën në Greqi në moshën më produktive për të gjetur punë. Punuan dhe bënë prokopi, shkolluan fëmijët, disa hapen biznese, ndërsa disa të...